v/ Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand, Ørsted, VKR Holding og Lloyd's Register Group
Interview v/ chefredaktør Niels Lunde

En livstruende finansiel krise, en omdiskuteret kapitaludvidelse, omfattende nedskrivninger i olie- og gasforretningen – 2010’erne var hårde for Ørsted. Med Thomas Thune Andersen solidt placeret på bestyrelsesformandsposten fra 2014 har Ørsted dog formået at vende skandaler til roser. I dag er Ørsted i top 3 over danske virksomheder med det bedste image, og tidligere på året blev Ørsted kåret som verdens mest bæredygtige selskab.

I november 2019 blev Thomas Thune Andersen kåret som årets bestyrelsesformand, bl.a. grundet sit store arbejde med en bæredygtig og grøn agenda i den danske energigigant. Her fremhæves tillige, at Ørsted i 2016 var gennem Danmarkshistoriens største børsnotering med en handelsværdi på 98,2 mia. kr., hvilket var den til da største børsnotering i verden det år. Siden er værdien af selskabet mere end firdoblet.

Thomas Thune Andersen er medforfatter til debatbogen "Dronningens nye klæder" om kønsdiversitet. Dansk erhvervsliv forspilder nemlig chancer, hvis flere kvinder ikke bliver sat ved bordet, når de tunge beslutninger skal tages. ”Vi bliver kollektivt rigere af større diversitet,” lyder det fra Thomas Thune Andersen. Han er desuden medlem af FN's Gender Diversity Roundtable Denmark, formand for Women’s Board Award og medlem af Friends of Ocean Action, der arbejder for at redde verdenshavene.

Med sin erfaring fra et langt og rigt erhvervsliv vil Thomas Thune Andersen gæste Børsen Executive Club og dele sin betydelige indsigt, der bl.a. dækker:

  • Hvordan er man en god bestyrelsesformand?
  • Hvordan påvirker diversitet ledelsens og bestyrelsens roller?
  • Hvordan sammensættes den rette bestyrelse?
  • Arbejdet med Danmarkshistoriens største børsnotering


Praktiske oplysninger

Tid: 12. januar 2021 kl. 08.30 - 09.30
Sted: Radisson Collection Royal Hotel, Hammerichsgade 1, 1611 Kbh

Vi gør opmærksom på, at der kan blive taget billeder til arrangementet, som kan blive brugt i forbindelse med markedsføring af andre arrangementer.

Det er kun muligt for medlemmer af Børsen Executive Club at tilmelde sig arrangementet.
Er du ikke allerede medlem, men ønsker at deltage?

Fra omdiskuteret frasalg til roser for bæredygtighed, kvindefokus og Danmarkshistoriens største børsnotering

BLIV MEDLEM

Copyright © 2020 Dagbladet Børsen A/S 

Med et Børsen Executive-abonnement er du altid opdateret på de seneste nyheder fra erhvervslivet. Udover adgang til dette møde får du med et Børsen Executive abonnement:

  • Fuldt abonnement på Børsen
  • Medlemskab af Børsen Executive Club, som inkluderer ti årlige morgenmøder med topprofiler fra dansk erhvervsliv
  • Fri adgang til alle Børsens insight-konferencer
LÆS MERE

Bliv Børsen Executive-abonnent og få hele pakken